sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Joka juhlan pestoperunat

Ei juhlia ilman pestoperunoita. Söin näitä ekan kerran viitisentoista vuotta sitten kaverin kaverini laittamana, ja sen jälkeen pestoperunoita on ollut tarjolla liki jokaisissa järjestämissäni kemuissa. Syyt: törkeän hyvää, voi valmistaa etukäteen, simppeliä, superhyvää, ruokaisaa, edullista suurellekin joukolle, järkyttävän hyvää, tuunattavissa helposti.


Nyrkkisääntönä on, että kilo perunoita ja purkki pestoa (mä käytän Rainbow'n pestoa, se on mun mielestä parasta valmista perusmarkettipestoa). Kannattaa tehdä paljon, niin onpa syötävää seuraaviksikin päiviksi. Tein tätä Pötkiksen 1-vuotissyntymäpäiville  3,5 kilosta perunoita, 16 juhlijaa oli, ja tätä jäi niin paljon yli, että syötiin vielä kolme kertaa itekin.

Ja miksikö tämä on juhlaruoka?  Koska arkeen tämä on musta jotenkin epäterveellisen oloista, kun siinä ei ole kuin perunaa ja pestoa. Siksi mikä tahansa kissanristiäinen on pestoperunan arvoinen.

Pestoperunat

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 1 prk pestoa
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  1. Keitä perunat. Kuori ja kuutioi ne lämpiminä.
  2. Sekoita pesto ja balsamico sekaan. 
  3. Valmista tuli.

 Tuunaa:

  • Lisää sekaan kirsikkatomaatteja, fetakuutioita ja oliiveja.
  • Juhlissa voit, kuten minä tein Pötkiksen synttäreillä, tarjoilla kirsikkatomaatit, fetakuutiot ja oliivit erillisistä kulhoista: näin vieraasi saattavat harhautua luulemaan, että tarjolla on useaa ruokalajia ja sinä ehtoisa emäntä.
  • Jos oikein villiinnyt, marinoi fetat ja oliivit ja paahda kirsikkatomaatit uunissa, niin kokonainen tapaspöytä on valmis. Mikä parasta, jos et kerkeäkään marinoimaan ja säätämään, sen kun isket ainekset sellaisenaan pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti