lauantai 13. heinäkuuta 2013

Paras currytahna on selvinnyt!

No niin, nyt on kaikki Suuren jalfrezi-currytahnatestin tahnat maisteltu. Kokkailin neljä eri currya tässä eräänä yönä, kun olin yksin kotona. Curryt olivat valmiita klo 02.38, mitä ihanaa yökukuntaa! Eniten yllätti se, että melkein kaikki tahnat olivat hyviä. Mulla on ollut vähän se ongelma, että en oikein ole löytänyt hyvää valmistahnaa, mutta toisaalta en ole oikein jaksanut itsekään tehdä intialaisia tahnoja laiskuuttani ja siksi etten ole löytänyt jättihyvää luottoreseptiä. Mutta nytpä testin myötä selvisi sekin ongelma.

Mutta nyt. Rumpujen pärinää, hengennostatuspuheita ja ylisanoja: Testi on valmis, tulos on selvillä, voittaja on löytynyt. Ja se voittaja on...

Kuva: Patak's
Patak'sin Jalfrezi Paste vei voiton, vaikka raakana maisteltuna se oli kaikkein epäilyttävimmän makuista: ihan liian etikkaista ja kitkerää. Mutta valmiissa ruoassa se oli tasapainoista, täyteläistä, ihanan miedon tulista.

Itse tehty tahna sen sijaan oli kaikkista parhaimman makuista raakana, mutta ilmeisesti laitoin sitä (ja suolaa) ruokaan liian vähän, koska lopputulos oli turhan laimeaa ja vetistä. Postaan itse tehdyn tahnan ja curryn ohjeen myöhemmin.

Mahtavaa sinänsä, että löytyi noin hyvä valmistahna, nopeuttaa hulluna ruoanlaittoa. Vaikka jää Patak'sinkin kanssa kyllä pilkottavaa, siihen kun pitää lisätä vielä sipulia ja paprikaa. Kaikkista nopeiten hyvä curry syntyy Real Organic Foods Companyn kastikkeella, siinä on vähän kasviksiakin mukana. Makukin oli hyvä, joskaan ei niin täyteläinen kuin Patak'silla, tulisempi kylläkin.


Veikkaanpa, että Patak's jää meille vakkariksi ruokalistalle. Pötkiskin söi currya innoissaan, me ei olla vielä kovin tulista taaperolle syötetty, mutta tämä ainakin upposi. Samikin testasi curryt, ja kappas vain, kärkisijoille nousi Samillakin Patak's ja Real Organic. Geeta's jäi molempien mielestä jumboksi liian tulisuutensa vuoksi.

Testidisclaimer: curryt on kokattu sen mukaan, mitä purkin kyljessä neuvotaan. Liha on korvattu samalla määrällä kikherneitä. Patak'sin ja Real Organicin ostin Punnitse ja Säästästä ja Geeta'sin S-marketista, hinnat ovat niin ikään ao. kaupoista.

Sitten tarkemmat analyysit minulta ja Samilta:

***


Patak's 4,95 e

- Testin paras.
- Maussa makeutta, grillimäisyyttä, savua.
- Maustetahna, eli tätä laitetaan vain 1/4 purkillista, mutta vaatii myös viitseliäisyyttä koska itse pitää silputa sipulit ja paprikat.
-  Purkista suoraan maistettuna liian etikkaista. Siksi lopputuloksen ihana täyteläisyys yllätti.
- Yllättävän mietoa, chilin polte hyvin hienovaraista, muut maut pääsevät selvästi esille eikä chili peitä niitä ollenkaan.
- Yhteenveto: Ostan varmasti toistekin.

***

 

 

 Real Organic 5,95 e

- Testin toiseksi paras.
- Täyteläinen, jouluinen, moniulotteinen. Yllättävän tulista verrattuna siihen, miltä maistui raakana.
- Valmiskastike, eli tätä kumotaan kattilaan koko purkki. Helppo ja nopea valmistaa, koska tässä on sipulit ja paprikat valmiiksi mukana. Tosin kasviksia oli kyllä aika vähän. 
- Epämääräiset ohjeet: Kuinka monelle purkista riittää? Kuinka paljon on 3-4 kananrintafilettä grammoina, eli kuinka paljon laitan kikherneitä tilalle? (No, laitoin pari tölkkiä.)
- Yhteenveto: Saatan ostaa toistekin, jos on niin kiire, etten jaksa silputa kasviksia Patak'sin soosia varten.

***

 

Geeta's 3,95 e

- Testin jumbo valmis-jalfrezeista.
- Maukasta, mutta turhan tulista. Peittää liiaksi alleen muita makuja. Sekaan voisi heittää reilusti enemmänkin kikherneitä (nyt laitoin pari tölkkiä) tai kasviksia.
- Tulisuus on tietenkin makuasia, joten jos tykkäät tulisesta, osta ihmeessä. Ei tämä missään nimessä syömättömän tulista ollut, ja muutkin maut pääsivät kyllä tulisuuden alta jotenkuten esille.
 - Valmiskastike, eli purkissa mukana sipulit ja paprikat. Niistä plussaa: ehdottomasti enemmän kasviksia kuin Real Organicin purkissa.
- Yhteenveto: Tuskin ostan. Liian tulista, jotta nauttisin täysillä.

***


Itse tehty jalfrezi-tahna Jamie Oliverin ohjeella

- Tosi hyvää tahnana, mutta ruokaan taisin lisätä tätä liian vähän, sillä lopputulos oli mietoa ja vähän vetistä.
- Semivaivatonta tehdä. Osa mausteista paahdetaan pannulla, jonka jälkeen kaikki ainesosat lykätään monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen ja kaikki vaan soosiksi. Valkosipulinkynnetkin saattoi heittää kokonaisena sekaan.
- Postaan ohjeen tähän myöhemmin.
- Yhteenveto: Teen toistekin, jos vain saan aikaiseksi. Ja vähintään kolminkertaisen annoksen, niin saan tahnaa samalla vaivalla pakkaseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti