maanantai 8. heinäkuuta 2013

Salaattia, nopeasti!

Ajattelin ennen, että salaatit olisivat nopeaa ruokaa. Mutta vielä mitä: nehän vaativat minuuttitolkulla leikkaamista, silppuamista, marinointia ja maustamista. Tykkään ruokaisista salaateista, joissa aineksetkin maistuvat paljon (siksi marinoin paljon), ja myös salaatinkastike saisi olla perusöljy-etikkaa maustetumpaa. 


Onneksi kuluneen vuoden aikana olen löytänyt monta hyvää oikotietä:
1) Nopea, maistuva salaatinkastike syntyy valmispestosta (tai mistä tahansa tahnasta), kun sitä jatkaa öljyllä, viinietikalla ja pippurilla. Kuvassa on lohilahtelaisen torimyyjän karhunlaukkasinappia, jota öljyllä ja ripauksella vettä jatkamalla syntyi ihana kastike. 2) Taifunin maustetut tofut. Tykkään näistä, koska näissä oliivinpaloja, basilikaa ja muita mausteita on myös tofun sisässä, ei vain pinnalla marinadina. Koska tofu on niin makoisaa, riittää kastikkeeksi ihan vaan öljy-etikka-suola-pippuri-loraukset. 

Ostan Taifunini Ekolosta. Saakohan muualta?3) Silmusalaatti tai muu itusekoitus salaattipohjana. Kun rakentaa salaatin itujen päälle, välttyy salaatin pilkkomiselta.  

Tykkään näistä silmusalaateista, koska ne tuntuvat vähän salaatimmalta kuin ihan perusidut. Näitä on siis hieman versotettu, eli vihreää näkyy enemmän kuin perusiduissa. Hinta on kyllä periaatteessa aika kova, (nyttenmuistatarkasti mutta useampi euro per rasia) mutta toisaalta yhdestä rasiasta syö kaksi ihmistä kaksi kertaa. Tiukkaan pakattua tavaraa on tämä silmusalaatti. 

 
4) Maustettu raejuusto kekoina valmiin salaatin päälle. Tykkään mössöisistä, kermaisista raejuustolaaduista, sori vaan kotimaiset valmistajat. Suosikkejani on X-tran halpisrae, Arla ja se yks saksalainen luomurae. Raejuustoja on helppo maustaa itse esim. pestonjämillä, tai sitten voi turvautua valmiiseen. Yhteen aikaan kiskoin hulluna Arlan maustettuja Kesoja, etenkin paprika oli suosikkini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti