perjantai 10. tammikuuta 2014

Kreikkalainen perunasalaatti

Nyt en kestä! Mahtavaa! Olen aina ajatellut, että perunat ovat vähän hankalaa ruokaa, koska ne pitää a) pestä ja b) keittää puoli tuntia. Mutta eilen päätin olla uskalikko ja heittää perunat pesemättä kattilaan. Siis sellaiset pestyinä myytävät. Ja hyvin toimi.

Eikä tässä vielä kaikki.


Lueskelin pussin kyljestä keitto-ohjeita. En ole ennen huomannutkaan, että perunapussin kyljessä on ohjeet. Tai ainakin puikulaperunapussissa on, olen viime aikoina siirtynyt puikuloihin kun ne on niin hyviä. Joka tapauksessa, olin ihan ällikällä lyötynä. Keittoajaksi sanottiin vain vartti! Vartti! Ei puolta tuntia vaan vartti! Ja se myös piti paikkansa. Ehkä puikulat ovat niin paljon tavisperunoita pienempiä, tai ainakin puikulaisempia, että ne kypsyvät noin nopeasti.

Okei, toki tuossa on huonotkin puolensa. Kun keittää perunat pesemättä, niitä ei voi syödä kuorineen (jota mieheni harrastaa). Kyllä niissä sen verran multaa on vaikka niitä valmiiksi pestyiksi mainostetaan.

Ja vaikka perunat kiehuvat nopeammin, niiden kuorimisessa on paljon kovempi työ, koska puikulat ovat pieniä ja niitä on paljon enemmän. Ja tähän perunasalaattiin ne pitää kuoria. Lisukeperunoissahan samaa ongelmaa ei ole, kun kaikki kuorivat ne itse, mutta lisukeperunoita meillä syödään ehkä noin kerran vuodessa. Joka tapauksessa, tuon kuorimisen takia tähän salaattiin tuhrautui kuitenkin tunti lapsen viihdyttämisen ohella. Onneksi Pötkis alkaa olla jo kiinnostunut kokkailusta, maistelee kaikkia raaka-aineita (hassu piti eniten sipulista ja paprikajauheesta, ja tietenkin fetasta, onhan se juustoa) ja auttoi sekoittamaan valmista salaattia.

Tämän salaatin ohjeen olen alunperin löytänyt Annasta, mutta koska en napannut sitä talteen ja nettisivuiltaankin se on kadonnut jo vuosia sitten, on tämä muokkaantunut varmasti varsin toisenlaiseksi. Hyvää yhtä kaikki.


Kreikkalainen perunasalaatti
4:lle aikuisella ja 2:lle taaperolle

1 kg perunoita
1 pieni punasipuli ohuen ohuksi viipaleiksi leikattuna
300 grammaa fetaa kuutioituna
1 punainen paprika suikaleina
1 prk oliiveja
2 rkl balsamietikkaa

Kastike:
0,5 dl vettä
0,5 dl öljyä
2 rkl balsamietikkaa
1 tl paprikajauhetta

1. Keitä perunat. Pilko sillä välin kasvikset. Pilko ensimmäiseksi sipuli ja laita kulhon pohjalle balsamietikkaan marinoitumaan.
2. Tee toisen kulhon pohjalle kastike. Kun perunat ovat kiehuneet, kuori perunat, lohko ne ja heitä kastikkeen sekaan maustumaan. Kun kaikki perunat ovat kulhossa, kääntele perunoita varovasti (etenkin puikulat ovat hajoavaa sorttia).
3. Yhdistä perunat ja loput ainekset. Sekoita varovasti.
4. Syö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti